Egyelőre még egyik gyártó se kívánja kommentálni az ügyet, de jól értesült források szerint már alá is írták a megállapodást, amelynek értelmében a Caterham fogja fejleszteni és majd gyártani az új Renault Alpine sportkocsit.

A Caterham legújabb részlege a Technology and Innovation, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy a következő generációs sportkocsikat fejlesszen, saját és külső partnerek részére. A britek célja, hogy megfizethető autót készítsenek, ehhez pedig darabszámok kellenek, amit a Renault segítségével könnyedén el tudnának érni.

A Renault és a Caterham a Formula-1 kapcsán van kapcsolatban egymással, ezen kívül a Renault Sport F1 korábbi irányítója, a 35 éves Cyril Abiteboul nemrég lett a Caterham elnök-vezérigazgatója. Carlos Tavares szerint egyébként már készen van a padlólemez, amire felépítik majd az utcai Alpine A110-50 sportkocsit, már csak a technika és a forma elkészítése van hátra. No meg a finomhangolás, de azt valószínűleg már a Renault Sport mérnökei fogják házon belül végezni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!