Az év elején a Daimler, a Ford és a Nissan jelentette be, hogy együtt dolgoznak a tüzelőanyagcellák fejlesztésén, és most két másik nagy szereplő egyesítette erőforrásait ugyanezen cél érdekében: a General Motors és a Honda kötött hosszú távú együttműködést.

Egyelőre nincs szó semmi konkrét dátumról vagy termékről, a két fél mindössze annyit szeretne elérni, hogy az eddig párhuzamosan futó fejlesztések egyesítésével sikerül felgyorsítani a folyamatot, amelynek a végén – jelen előrejelzés szerint leghamarabb 2020-ban – már sorozatgyártásra alkalmas technikát tudnak majd bemutatni. Mármint olyat, amelyet bárki meg tud majd fizetni, jelenleg ugyanis a Honda már kínál tüzelőanyag-cellás autót, az FCX-et, amelyet havi 600 dollárért lehet lízingelni. A GM 2007-ben elkészített Hydrogen4 típusú tüzelőanyag-cellás tesztflottájával a mai napig már 3 millió mérföldet tett meg, tehát neki is igen komoly gyakorlati tapasztalatai vannak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!