Fotó: Kiss János

Jelentős számban gyűltek össze a valamilyen formában feltuningolt autók a Tiszaligetben, tarka színfoltokat képezve a zöldben, de néhány kamion és motor is bemutatkozott. A nagyszabású, már hagyományokra visszatekintő találkozót idén immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg. A modern, nyugati gépkocsik mellett elég nagy számban jöttek össze felturbózott Ladák is, de egyéb old timer-nek számító járgányt is elhozott gazdája a programra.

Sokan mókás rendszámtáblát tettek fel az alkalomra, melyek hirdették, hogy a járművet „Törperős”, „Hellboy” vagy a „Bogaram” névre keresztelték. Az utóbbi valóban bogár volt: egy sajátos bogárhátú Volkswagen, melynek karosszériáját hölgy tulajdonosa, Csorba Zsófi ütött-kopott-rozsdás kinézetűvé varázsolta. Mint mondta, szeretett volna kitűnni a többiek közül. Sikerült. A látogatók előszeretettel tapogatták a kocsit, hogy valódi-e a rozsda.

A szervezők – Bohács József és Szabó Róbert – ezúttal is színes programokkal tették izgalmassá a napot. Volt többféle autószépségverseny – még a legszebb felni címért is ringbe szállhattak a résztvevők –, hangnyomás és autóhifi hangerőmérés, kipufogó-decibelmérés, a legalacsonyabb kocsit kereső autó-limbo verseny és felnikitartó megmérettetés, melyen férfiak és nők egyaránt próbára tehetik erejüket. A rendezvények elmaradhatatlan kelléke tombola, persze itt is volt sorsolás.

A látogatók sem unatkoztak, a nézelődés mellett kipróbálhatták például a VR-szimulátort. Enni-innivalóból sem volt hiány. Sokan családostól látogattak ki a Tiszaligetbe, hiszen a legkisebbek számára is izgalmas élményt a járműcsodákkal találkozni. Főleg, ha jópofa figurákat is megpillanthatnak az ülésekben…
A műsorról egész nap Koósz Milán DJ gondoskodott, délután pedig még zenei műsor is szórakoztatta a megjelenteket.