Leslie Jones a Boston Herald-Traveler újság fényképésze volt a múlt század harmincas éveitől kezdve, a közel 40 éves karrierje során készített fotóit halála után a Boston Public Library-nek ajándékozta a család. Most megkezdődött a gyűjtemény digitalizálása, hogy az utókornak is megmaradjanak a felvételek.

Az üvegnegatívok egyrészt öregednek, másfelől törékenyek is, a mostani digitalizálásnak köszönhetően jó minőségben, és az eredeti felvételek veszélyeztetése nélkül van lehetőség a keresésre közöttük. Mintegy 34 000 felvételt tartalmaz a teljes gyűjtemény, a tervek szerint az összeset meg lehet majd nézni az interneten, a nagy felbontású képekért kell majd fizetni.

A http://www.lesliejonesphotography.com/ weboldalon lehet belenézni a riporter fényképeibe, amelyek között sok a korabeli autó/gőzgép/lovaskocsi balesetet lehet látni, bizonyítva, hogy a fedélzeti kamerák, okostelefonok – sőt, a fényképezőgép – terjedése előtt is érdekelte ez a téma az embereket. Persze akkoriban még a manapság koccanásnak tűnő balesetek is sokszor halálos kimenetelűek voltak, hiszen akkoriban nemhogy légzsák, de biztonsági öv se védte az utasokat, és gyűrődőzónák se voltak még.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!