Június végén már megismerhettük a Hyundai Ioniq 6-os megjelenését, most pedig hivatalosan is bemutatták a típust, azaz elárulták a legfontosabb számokat is. Ezek közül az akár 610 km-t elérő hatótávolságot hangsúlyozzák, ami annak köszönhető, hogy a legtakarékosabb változat 14 kWh/100 km-es fogyasztásával az egyik legtakarékosabb villanyautó a piacon.

Az E-GMP alap tengelytávolságát 1950 mm-re nyújtották, a karosszéria 4855 mm hosszú, 1880 mm széles és 1495 mm magas. Az élmény fontos része a hangulatvilágítás, ami egyszerre több színt is képes megjeleníteni, 64 színből lehet választani és van 6 előre összeállított színharmónia is; a világítás sebességfüggő.
„Az IONIQ 6 személyében érzelmi síkon találkozik egymással a funkcionalitás és az esztétikum.” – mondta SangYup Lee alelnök, a Hyundai formatervezési központjának igazgatója. „Az áramvonalas Streamliner formanyelv a mérnökök és a dizájnerek közötti, szoros együttműködés gyümölcse: az ügyfélközpontú alapértékeken nyugvó munka során a legapróbb részletekre is ügyeltek. Az IONIQ 6 egy olyan, tudatosan kialakított selyemgubóként öltött testet, amely minden utasa számára személyre szabott teret kínál.”

Alapesetben 53 kWh kapacitású az akkumulátor, de elérhető 77,4 kWh kapacitású telep is, a 800 voltos technológiának köszönhetően akár 350 kW-os villámtöltés fogadására is képes az Ioniq 6. Hátsó- vagy összkerékhajtás is választható, a csúcsmodell 2 hajtómotorral 325 LE/605 Nm rendszerteljesítményt tud. Annyit már a világpremieren elárultak, hogy készülnek egy N-es változattal is, és versenyautóról is szólnak a hírek.