A valaha volt leggyorsabb Bentley-limuzin a belépő Flying Spur modellsorozat új, W12 S elnevezésű csúcsváltozata a maga 325 km/h-s csúcssebességével. Azonban nem is olyan nagy az előrelépés, mint azt az ember gondolná: épp csak 10 lóerővel és 20 Nm-rel növelték meg a 6,0 literes, biturbó W12-es teljesítményét. Százalékosan a változás elenyésző, a lóerőnél +1,6 %, a nyomatéknál + 0,25 %-ról van szó.

Immár 635 lóerő és 820 Nm áll a vezető rendelkezésére, ami minimálisan javítja a menettulajdonságokat. A 100 km/h-s sebességet a korábbinál 1 tizeddel hamarabb, 4,5 másodperc alatt megfutja a Flying Spur W12 S, a csúcssebessége pedig 6 km/h-val lett magasabb, 325 km/h. Angolszáz mértékegységű területen fontos utóbbi szám, hiszen azt jelenti, hogy a korábbi 199 helyett immár 202 mérföld/óra az elérhető maximum, túlléptek egy fontos pszichológiai határon.

A megjelenésnél a sportosságot próbálták hangsúlyozni azzal, hogy fényesen csillogó króm helyett feketék a karosszéria díszei, beleértve a hűtőrácsot és a lámpákat. A hátsó lökhárítóban diffúzornak látszó betétet helyeztek el, és felár ellenében karbon kiegészítők is kérhetőek, a 21 colos felniket feketére fényezik. Az első vásárlók még az év vége előtt beleülhetnek a Bentley Flying Spur W12 S típusú autójukba.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!