100 évvel az alapítását követően a Sixt, Európa egyik legfontosabb autókölcsönzője, újra exkluzív kölcsönző partnere lesz a világszinten ismert olasz vintage autórally versenyének, a „Mille Miglia”-nak. A “Mille Miglia” a hagyomány szerint egy ókori útvonalat követ, amely több mint 1,600 kilométert tesz ki, Brescia-tól Rómáig és vissza, a versenyt ebben az évben május 16. és 20. között tartják.

A Sixt idén utoljára még részt vesz a versenyben is vintage autó-flottájával, amely 1950-es autókból áll: két Mercedes 300 felfelé nyíló/sirályszárny ajtókkal, egy Jaguar XK 120, egy Porsche Speedster, egy VW Standard és egy Ferrari 250 GT Coupé. Erich és Regine Sixt fogja vezetni a Mercedes autókat, utóbbi így nyilatkozott az eseményről: “Nagy örömmel veszünk részt újra ezen a lenyűgöző rally versenyen, ráadásul az évfordulónk évében. A “Mille Miglia” fontos részévé vált a nyarainknak. Ebben az évben nagyon különleges módon fogjuk terjeszteni a Sixt szellemiségét.” A fennállásának 100. Évfordulóját ünneplő Sixt néhány meglepetéssel is készül a résztvevők és a nézők számára is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!