A szeptember 20-án tartandó IV. MVM Energia Futamon mintegy ötven csapat napelemes autói, különleges prototípusai, átalakított szériaautói, elektromos versenyautói és motorjai versenyeznek majd Budapest szívében, a Lánchíd pesti oldalán. A cél annak bemutatása, hogy a mérnökök találékonyságának köszönhetően már elérhető közelségbe került a fenntartható városi közlekedés.

„Az MVM Csoport szélerőműparkjával, az MVM Partner egyre több, energiahatékonyságot javító szolgáltatásával és több környezetbarát villanyautó üzemeltetésével is hozzájárul az élhető környezet megóvásához. Támogatási programja keretében az MVM hazai fejlesztésű és gyártású, szolárparabola-elven működő napenergia-hasznosító berendezéseket adományozott több mint 10 szociális, egészségügyi és oktatási intézménynek.” – mondta Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az MVM Csoport 2011-ben hívta életre az MVM Energia Futam rendezvénysorozatot. Az első futammal Budapesten – az Andrássy úton – az európai fővárosok között elsőként szerveztek versenyt alternatív hajtású járműveknek. A hatalmas érdeklődésre tekintettel tavaly és tavalyelőtt már a Lánchíd pesti hídfőjénél száguldottak a napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, valamint elektromos versenyautók és motorok. A futam látogatói idén sem csak a különleges versenyeket tekinthetik meg, a nyitott boksz utcában testközelből is megismerkedhetnek a különleges járművekkel. Az érdeklődők kipróbálhatják a már kereskedelmi forgalomban is kapható villanyautókat, a motoros kaszkadőrök és trial kerékpárosok mellett látványos fizikai és kémiai bemutatókat is megtekinthetnek az érdeklődők.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!