kia1

Az első vázlatokat még karácsony előtt közreadta a Kia az új minijéről, amelyet aztán pár nappal később Dél-Koreában már álcázatlanul le is fotóztak. A hivatalos leleplezésre azonban csak a Genfi Autószalonon kerítenek sort, de hogy addig is elejét vegyék a nem épp legjobb minőségű fényképek terjedésének, gyorsan közreadták az új Picanto első hivatalos ábrázolásait – rögtön a GT Line sportos megjelenésű kivitelét. Szóban mindössze annyit árulnak el az újdonságról, hogy változatlan, 3595 mm-es karosszériahossz mellett 15 mm-rel, 2400 mm-re növelték a tengelytávolságot.
kia2
A hazai piacon Morning névre hallgat ez az autó, és arról már sokkal többet elárultak. Például megemlítik, hogy az eddiginél kétszer több a nagyszilárdságú acél részaránya a karosszériában, kezdetben egyedüliként egy 76 LE/97 Nm teljesítményű benzinmotor lesz elérhető, a csomagtartó 255-1010 literes befogadóképességű, a fordulókör átmérője 9,4 méter.
kia4
A fotókon fehér színben látható az új Kia Picanto és a Morning is, de állítólag új, élénk színeket is kikevertek az újdonság számára, ehhez képest a szokásos szürke árnyalatokon felül mindössze a piros és egy szürkéskék említhető igazi színnek a palettán, és a színes betétből is szürke, piros és almazöld létezik, és azok se szabadon választhatóak, hanem előre meghatározottak, melyik karosszériaszínhez kérhetőek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!