A múlt század ötvenes éveinek Rolls-Royce és Bentley típusait idéző orrot kreáltak a Mitsuoka munkatársai legújabb alkotásuknak, a Riyugi-nak a Japánban forgalmazott Toyota Corolla Sedan adja az alapját.

Alaposan meg kellett nyújtani előrefelé az autót, hogy a hatalmas méretű krómozott hűtőrács méltó helyre kerüljön, hátul a Daihatsu Trevis lámpáit építették be némi műanyag sárvédő-hosszabbítás segítségével; túl sokat azért nem nőtt a karosszéria, hiszen még így is csak 4,51 méter a hossza. A karosszéria közepe változatlan, leszámítva a műanyagkrómos kilincseket, no meg a felniket.

Az utastérben lényegében nincs változás, ha nagyon akarja a kedves ügyfél, fóliával keltik fabetét illúzióját, és a technikához sem nyúlnak. Ennek megfelelően a Mitsuoka Ryugi motorterében elsőkerékhajtással 109 lóerős, összkerékhajtással 103 lóerős 1,5-ös dolgozik, illetve a hibrid változatban 100 lóerős rendszerteljesítményű benzin-elektromos hajtás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!