Az Egyesült Államokban számos Chevrolet márkakereskedő lemond a volt forgalmazásának-szervizelésének lehetőségéről, mivel a General Motors újabb célszerszámok megvásárlására kötelezte őket.

A márkaszervizeknek minden egyes típushoz rendelkezniük kell speciális szerszámokkal, amelyeket a Volt forgalmazása előtt az összes márkakereskedővel megvásároltatott a Chevrolet. Most újabb célszerszámokat készített, amelyeket nagyjából 5100 dollárért kell megvásárolniuk a szervizeknek, ha továbbra is javítani szeretnék a Volt benzin-elektromos hibridet – azonban sokak szerint ez értelmetlen kiadás. A takarékos üzemeltetésű autót jellemzően csak a nagyvárosi környéken található kereskedésekben értékesítik, van olyan vidéki Chevrolet dealer, ahol 2011 óta összesen 5 Voltot adtak csak el. Az ilyen kis volumenű kereskedők egyszerűen nem látják értelmét további súlyos pénzeket beruházni az autóba, így inkább lemondanak róla. A Chevrolet nem árulta el a számukat, de azt igen, hogy a Volt értékesítés kevesebb, mint 1 százalékát adták ezek a kereskedések. Az új szerszámok közül a legjelentősebb tétel az akkumulátor-kisütő eszköz 4735 dolláros áron, amellyel a javításra váró telepet lehet lemeríteni, hogy aztán szét lehessen bontani azt, hogy csak a hibás cellákat kelljen kicserélni javításkor, ne az egész akkumulátor-telepet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért