Kicsit meglepetés, hogy a 2017-es Genfi Autószalonon már megismerhetjük a Kia Picanto miniautó harmadik generációját, hiszen épp csak tavaly kapott egy frissítést a 2011-ben bemutatott második nemzedék. Talán azért sietnek a generációváltással, mert az új autó már sokkal felnőttebb, a szintén jövőre a kereskedésekbe kerülő új Rio kisautóval együtt újul meg a márka belépő választéka. Az első vázlatokon felettébb sportos megjelenést látunk hatalmas első légbeömlőkkel, nagy átmérőjű, esztergált felületű felnikkel; még akkor is lendületes a megjelenés, ha eltekintünk a formatervező által használt piros vonalaktól.
picanto2
A műszerfal is alapvetően megváltozik, kályhaezüst díszléc és szellőző-peremeket látunk, és a legújabb divatnak megfelelően a műszerfal közepe előtt „lebegni” látszó hatalmas érintőképernyőt. Az alapváltozatban ennek a helyén egyszerű rádió „lebeg” majd, és várhatóan egyszínű szürke lesz majd a hangulat. Műszakilag nagy változás nem várható, azaz 1,0 és 1,2 literes benzinesekkel – a kínálatot 1,0 literes turbó koronázza meg – lehet majd választani a Kia Picanto-t, az még nem ismert, hogy a kevésbé népszerű háromajtós karosszéria túléli-e a modellváltást.

picanto3

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!