Sanghajban egy különleges Ghost-tal kedveskedik a közönségnek a Rolls-Royce, amelynek a különlegessége, hogy először idéztek meg egy régi autót – a kamu Phantom kínai elkövetők munkája. Az eddigi limitált szériák általában sárkányosak, az érzékekre hatnak, vagy épp repülőgépet utánoznak.

A Rolls-Royce Ghost Alpine Trial Centenary Collection egy évszázados, egyedi Silver Ghost előtt tiszteleg, amivel a Rolls-Royce gyár támogatásával privát nevezőként rajthoz álló James Radley megnyerte a közel 3000 km-es távon zajló, 1913-as Osztrák Alpesi Versenyt. Itt azért érdemes megjegyezni, hogy ekkor még hivatalosan Osztrák-Magyar Monarchiaként futott az ország…

Az újkori Ghost esetén a polírozott, roszdamentes acél motorháztető mellett egyedi babakék színt, feketére festett hűtőrácsot és kerekeket látunk. Az igazi csemege az utastérben található, ahol az óra számlapján megjelenítették az egyes szakaszok megtételéhez szükséges időt, de ennél is látványosabb az utas előtti intarzia, amellyel a verseny domborzati képét láthatjuk. A tetőkárpit ugyanolyan fajta és színű bőrből készül, mint a régi autó esetén.

A rajongók egyébként hamarosan Európában is találkozhatnak majd a Rolls-Royce Ghost Alpine Trial Centenary Collection-nel, hiszen a gyár elviszi az autót arra a 20-Ghost klub által szervezett, Bécsből június 14-én induló túrára, amelyen a résztvevők a régi verseny útvonalán hajtanak végig.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!