Épp stratégiai partnert keres a malajziai Proton, kínálatának megújítását ugyanis átmárkázott autókkal szeretné teljessé tenni, de addig se pihennek, amíg nem kötik meg a megfelelő szerződéseket. Most mutatták be legújabb, saját fejlesztésű lépcsős hátú kisautójukat, amely Persona névre hallgat.

Az Iriz nevű kisautó padlólemezét és annak 2555 mm-es tengelytávolságát megöröklő autó teljes hossza 4,39 méter, csomagtartója 510 literes. Mivel lesz még egy nála olcsóbb lépcsős hátú kisautó eltérő megjelenéssel a kínálatban, csak a viszonylag nagy, 1,6-os, 107 lóerős szívómotorral kínálják a Persona-t, ráadásul az alapmodell kivételével a fokozatmentes automatikus váltó is szériafelszerelés. Az AseanNCAP törésteszt alapján ötcsillagos minősítésű az utasvédelem, két légzsák, ABS és menetstabilizáló jelenti a biztonsági felszerelést, amit alapáron kap az összes autó.

Az Iriz belsejét örökli a lépcsős hátú Persona, de nem fekete, hanem világosszürke a műszerfal, ami a térérzetet javítja, alapáron fekete, jobban felszerelt példányoknál ezüst színű betéteket alkalmaznak. A kényelmet javítja, hogy csak három motortartó bak van (kevesebb a vibráció és a zaj), a Faurecia által készített új kipufogórendszer is csendesebb az Irizhez képest. A Proton Persona alapára 3,15 millió Ft-nak megfelelő ringgit, a belépőszinten 200 ezer Ft-nyi ringgit a CVT váltó felára.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!