Nyílt titok, hogy a Fiat már régóta szeretne egy pickupot a kínálatába, a Tata Xenon átvétele hamvába holt próbálkozás volt, ellenben úgy tűnik, hogy a következő Mitsubishi L200-asból már tényleg elkészítik a saját teherautót. Nem hiszik? Akkor nézzék csak meg az FCC4-es tanulmányt, amely hivatalosan egy sportkupé, de csak a vak nem látja, hogy egy pickup. Ő meg legkésőbb a tapogatás közben jön rá a valóságra.

A formát egyébként a Fiat latin-amerikai fejlesztőközpontjában alkották meg, és annyira sportosra sikeredett a körítés, hogy egy hátsó szélvédő hozzáadásával kupésították a megjelenést. Azonban a túlméretezett hátsó rész arra utal, valójában szabad rakfelületnek készült az itt lévő tér, arról nem is beszélve, hogy a hátfal aszimmetrikusan osztott, oldalra nyíló ajtót jelent, ami teherautós vonás.

A karosszéria acél, a külsőn látható fényes részek polírozott alumínium betétek, egyébként a legújabb divatnak megfelelően teljesen LED-es a világítás. Arról, hogy milyen tartalmat rejt a forma, semmit nem tudunk jelen pillanatban, és a dimenziókról is csak három adatunk van: 5 méter a hossz, 1,94 méter a szélesség és 1,6 méter a magasság. Ezen felül még annyit árultak el szóban, hogy a Fiat FCC4-es mindenfajta útviszonnyal képes megbirkózni.

Szóval ezek után nem nagyon csodálkoznánk, ha a Fiat Concept Car 4 karosszériája némileg visszafogottabb formában kerülne rá a következő Mitsubishi L200-as alvázára. Ez egyébként leghamarabb 2016-ban várható, hiszen egyelőre még a japánok is adósak az új generáció leleplezésével.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!