Ami a szezon utolsó versenyén, Makaóban történt Michelisz Norberttel, az filmbe illő sztori! A túraautó-világbajnokságból (WTCC) már csak két futam volt hátra, s a Zengő Motorsport pilótája az összetett negyedik helyért csatázott a gyári hondásokkal, Monteiróval és Tarquinivel. Az utolsó pillanatban dőlt el a csata – Michelisz javára! A magyar versenyző nagyon sokat dolgozott azért, hogy legyen esélye a negyedik helyre.

Makaóban az időmérőn negyedik lett, így az első futamot ebből a pozícióból kezdhette – ez szuper. Amikor viszont a felvezető kör előtt ottragadt a rajtrácson, s rádión jelezte, nem fog a kuplungja, lesápadt a Zengő-team összes tagja. De kapta az információkat, mit hogyan csináljon, s ennek köszönhetően életre is kelt az autó. Olyannyira, hogy csodálatos rajtot produkált vele, rögtön feljött a második helyre, amit végig meg is tartott, s ezzel átvette az összetettben a negyedik helyet Monteirótól.

Igen ám, csakhogy a második futamon a két gyári hondás rajtolt előbbről, így pedig piszok nehéz feladatnak tűnt megtartani ezt a pozíciót. Sokáig úgy nézett ki, nem is sikerül, Monteiro ugyanis kiválóan versenyzett, élre állt, s robogott a győzelem felé, miközben Michelisz két körrel a vége előtt jelezte, az összes gumija tropára ment, alig tudja bevenni a kanyarokat. De ekkor csoda történt: Monteiro autója szervóhiba miatt lelassult (végül csak a 16. lett – sajnos ilyen egy technikai sport), ennek köszönhetően a negyedik helyen célba érő magyar pilóta mégiscsak elcsípte a világbajnoki pontverseny negyedik pozícióját! Csak három gyári Citroën előzte meg, ami szenzációsan nagy dolog!

– A szerencse városa, Makaó a szerencse városa! – kiabálta a kamerába a második futam leintése után Zengő Zoltán csapatfőnök. – Amit tavaly elvett, azt idén visszaadta.
– Ha az időmérő után valaki elémteszi a második és a negyedik helyet, simán aláírtam volna – értékelte a hétvégét Michelisz Norbert. – De a második futammal nem voltam elégedett, a tempó valamiért hiányzott. Szerencsére viszont szerencsénk volt, talán ez kárpótolt minket a szezon első feléért, amikor sok pontot otthagytunk. Erről álmodtam a hétvége előtt, szerencsére már a zsebünkben van, úgyhogy ezt már senki sem veheti el tőlünk. Az, hogy negyedikek lettünk, nem csak nekem, hanem a csapatnak is nagyon sokat jelent. Főleg egy ilyen fontos időszakban, amikor mindenki találgat, látszik, hogy önerőből is képesek vagyunk ilyen eredményekre!

A világbajnoki pontverseny végeredménye:
1. José María López 462 pont
2. Yvan Müller 336
3. Sébastien Loeb (francia, Citroen) 295
4. Michelisz Norbert 201
5. Tiago Monteiro (portugál, Honda) 186
6. Gabriele Tarquini 182

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!