Nemrég úgy döntött az American Suzuki Motor Corporation, hogy kiszáll a személyautó-forgalmazásból, a november elején kért csődvédelmet követően 45 millió dollárt kapott az anyacégtől azért, hogy a fennálló követeléseit teljesítse. E mellé most 100 millió dolláros kölcsönt kapott, amelyből 50 millió dollárt szintén a márkakereskedőkkel való megegyezésre fordít, a fennmaradó 50 millió dollárból pedig autókat vásárol Japánból, amelyeket aztán a vásárlóknak értékesít.

A csődvédelem bejelentése után jelentős árengedményeket jelentett be a Suzuki, illetve 5-éves, 0 százalékos kamatú finanszírozást, amelynek hatására az értékesítései 22 százalékkal emelkedtek. Hogy ne kelljen elküldeni a reménybeli vásárlókat, további 2500 autót hoznak Japánból. A vásárlóknak nem kell nagyon aggódnia az autók szervizelése miatt, a gyár megállapodott az 50 legnagyobb márkakereskedővel – akik az eladások 98 százalékáért felelősek – hogy szervizközpontként működnek tovább.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért