Ayrton Senna da Silva 1960. március 21-én született Sao Pauloban. Már gyermekkorában közel került a motorsporthoz, sikeres gokart-versenyző volt.
Első Formula-1-es autója egy Williams-Ford volt, amelyet 1983-ban kezdett tesztelni. 1984-ben, Rio de Janeiroban vett részt versenyzőként először Formula-1-es futamon, első győzelmét 1985-ben Portugáliában szerezte egy Lotus-Renault-val.
Senna 161 futamon indult, 41-szer állhatott a dobogó legfelső fokán. Három világbajnoki címet gyűjtött be, 1988-ban, 1990-ben és 1991-ben. Formula-1-es pályafutása alatt 65 pole pozíciót szerzett, 610 pontot gyűjtött.

A Dolphin Media és az EMI gondozásában, áprilisban megjelent kiadvány mintegy 190 percnyi filmanyagot, 50 fotót, valamint egy húszoldalas, képekkel illusztrált füzetet is tartalmaz. A Magyarországon régóta népszerű “A versenyzés a véremben van” című dokumentumfilm mellett számos újdonság is helyet kapott a csomagban, köztük egy Senna ismerőseit megszólaltató, 52 perces visszaemlékezés “Győzelemre születve” címmel. Egy másik film révén pedig először pillanthatunk be a színfalak mögé, a tragikus sorsú autóversenyző magánéletébe.

A dupla DVD értékesítéséből származó bevételeket nagyrészt a jótékony célú Ayrton Senna Alapítványba fektetik, amit a versenyző halála után Senna családja hozott létre a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére. 

A csomag tartalma:

DISC 1:
 

GyÕzelemre születve (52 perc)
Tíz évvel tragikus halála után (Imola, 1994) Ayrton Senna hÕssé vált. A film bemutatja azt az erÕt és inspirációt, ami a kiváló tehetséget hajtotta a gyÕzelem felé, példát mutatva ezzel sokaknak, akik hasonló eredményekre törekszenek. A filmben Formula-1-es pilóták, rokonok, barátok emlékeznek meg Sennaról, és mutatják be nekünk összetett személyiségét, képet adva arról, mi motiválta valójában az életben és a versenyzésben.

Ayrton Senna élete Brazíliában (44 perc)
A fiatal Formula-1-es pilóta magánélete a ringen kívül, barátaival, családjával. Privát pillanatok saját tengerparti házában, Brazíliában.

Special Features
– Az Ayrton Senna Alapítvány (15 perc).
– Senna elsÕ F1 Tesztje (7 perc).
– Senna és a Honda kapcsolata (5 perc).
– Statisztikák eredményeirÕl, futamairól.
– Keith Sutton, a világhírű fotós és Senna kapcsolata (50 kép).

DISC 2

A versenyzés a véremben van (52 perc)
Ez a hivatalos film átfogó képet ad minden idÕk egyik legnagyszerÛbb versenyzÕjérÕl. A háromszoros Formula-1-es világbajnok hogyan kezdte karrierjét a gokart versenyeken, ahova kisgyerekként még apja kísérte el, és hogyan jutott el az F1-es gyÕzelemig.

DVD füzet: “A tökéletesség képei”
A DVD kiadvány színvonalát emeli az exkluzív képeket tartalmazó 20 oldalas kis füzet, ami Rainer Schlegelmilch, a Formula-1-es fotós több mint 4 évtizedes munkájának fotógyűjteményébÕl, archív felvételeibÕl válogatták össze.