Nem tud elég kompakt autót gyártani a Mercedes, épp ezért azt a lehetőséget is megvizsgálják a stuttgarti központban, hogy a legújabb partnerük, a Renault szabad kapacitásait kihasználva készítenek további A-osztályokat.

Jelen pillanatban Raststattban (A- és B-osztály), a finnországi Valmetnél (A-osztály) és Kecskeméten (B-osztály és CLS) készülnek az autók. Azonban a gyáriak nem számoltak akkora sikerrel, ami bekövetkezett, és a várakozási idők csökkentése miatt komolyan azt fontolgatják, hogy a Renault szabad kapacitásait kihasználva gyártanak még több A-osztályt. Ezzel kapcsolatban a legnagyobb megoldandó kérdésnek a francia típusok minőségét tartják a németek, tehát az összeszerelés mellett a minőségellenőrzést is odatelepítenék a még meg nem nevezett Renault gyárba. Az ötlet egyébként nem új, hiszen korábban már beszámoltunk arról, hogy Dél-Amerikában a már meglévő Renault-partner Nissan gyárában készülhetnek a helyi piacra szánt A-osztályok és CLA kupék.

Kecskeméten a tervnek megfelelően halad a gyártás felfuttatása, jelenleg nálunk nincs fölös kapacitás, de elképzelhető, hogy a hatalmas igény miatt a tervezettnél jóval hamarabb megszülethet a döntés a magyarországi gyár második ütemének felépítésére.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!