A Dynamiq Yachts legújabb terméke a 35 méteres GTT 115 elnevezésű óceánjárója, amelynek a külső megjelenésén dolgozott az osztrák Studio F.A. Porsche, az autógyártól független formatervező stúdió. Utóbbi tény ellenére a hajógyártó következetesen a híres autómárkával von párhuzamot, pedig csak a „névért” fizettek, nem a zuffenhauseni márka renoméjáért…

Hét darabot építenek a hajóból, amelyért 11,9 millió eurót, nagyjából 3,7 milliárd Ft-ot kell fizetni, és ebben még nincsenek benne az egyedi igények vagy épp az adók sem. Három- vagy négykabinos belső közül lehet választani, különlegesség még a hajók világában, hogy még a fedélzet alatt is legalább 2,1 méteres belső magassággal rendelkezik a hajó.

Két MAN V12-1650 típusjelzésű motor hajtja a GTT 115-öst, a teljesítményük összesen 3300 lóerő, ami 21 csomós csúcs- és 18 csomós utazósebességre elég. A 24 ezer liter üzemanyag 6300 km-es hatótávolságot tesz lehetővé 10 csomós sebességgel, egyébként 4000 literes frissvíz-tartály van a fedélzeten.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!