Manapság már kevés autógyár engedheti meg magának a tucatnyi henger luxusát, a Mercedes azonban kitart e mellett. Most a legújabb SL roadster kapta meg a 6,0 literes, biturbó V12-es erőforrást.

Ez új turbókat és szívósort kapott, de ennél sokkal fontosabb változás, hogy elkészült a hétfokozatú, dupla kuplungos váltó legerősebb változata, amely már képes megbirkózni a hatalmas nyomatékkal. Az elődben még a régi (és még mindig milyen zseniális) ötfokozatú, hagyományos automata dolgozott.

Több mint 100 kg-mal csökkent a tömeg az előző SL 65 AMG-hez képest, több fokozattal gazdálkodik az elektronika – 11,6 liter/100 km-es fogyasztást ígér a gyár. Elég kevesen lehetnek, akik hisznek ennek, hiszen a 630 lóerő és az 1000 Nm előállításához bizony benzint, és abból nem is keveset kell befecskendezni az égésterekbe. Aki azonban megengedheti magának az autót, azt nem fogja zavarni a magas fogyasztás. Inkább élvezi majd a 4,0 másodpercig tartó 100-as sprintet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!