Nem véletlen a névválasztás, a Strip-pel arra utalnak az alkotók, Paul Smith divattervező és a Mini gyár szakemberei, hogy teljesen lecsupaszították a Mini Cooper SE karosszériáját, mielőtt aztán a fenntarthatósági szempontokat is szem előtt tartva megépítették az egyedi járművet. Azért volt szükség a csupasz karosszériára, mert arra csak olyan dolgokat tettek vissza, amire tényleg szükség van – az a legfenntarthatóbb, amit nem is kell legyártani. Például nincs hosszasan, jelentős energiafelhasználással felvitt fényezés, helyette egy korróziógátló átlátszó lakkréteget vittek fel a csupasz lemezekre, amelyekről nem tüntették el a megmunkálási nyomokat – ezzel megint energiát és munkaidőt spórolva.

A karosszéria jellegzetes fekete peremét részben újrahasznosított műanyagból, 3D-nyomatatással készítették, a rögzítőcsavarokat jól látható módon helyezték el, így az autó életének végén könnyebb lesz majd az újrahasznosítás. A hűtőrács és a felnik Persplex műanyagból készült burkolatot kaptak a légellenállás javítása érdekében, a tetőlemez szintén ebből az átlászó műanyagból készült. Minimalista a belső, az ülések, a műszerfal és a kalaptartó kapott kárpitot, a műszerfal egy nagy darab műanyag elem, amelynek a közepén nem érintőképernyős fejegység, hanem okostelefon-tartó található, utóbbi könnyebben tartja a lépést a technika fejlődésével, mint a beépített számítógép. A burkolat parafából, a padlószőnyeg újrahasznosított gumiból készül. Mindössze öt színt használnak, a töltéshez kapcsolódó funkciókat például neonzöld jelzi.

„Hihetetlenül hálás vagyok a lehetőségért, hogy újragondolhattuk az ikonikus MINI-t” – szögezte le Paul Smith. „Ismerem és szeretem a jelenlegi modellt, de tisztelettel adózva a múltnak, a jövőbe tekintve, valami igazán különlegeset sikerült létrehoznunk. Kiváltságosnak érzem magam, amiért a MINI csapata megadta nekem azt a bizalmat és a szabadságot, amellyel merőben új irányból közelíthettük meg az autótervezés folyamatát. Úgy vélem, hogy a közös erőfeszítéseink nyomán teljesen egyedi eredményre jutottunk: visszatértünk az alapokhoz, megszabadultunk mindentől, ami elhagyható és teljesen lecsupaszítottuk az autót.”