Az eddigi legextrémebb utcai változata a Honda Civic Type R-nek az új Limited Edition, amelyből azonban mindössze 100 példány jut az európai piacra. Ennél megszabadulnak a feleslegesnek ítélt extrafelszerelésektől és könnyített alkatrészeket használnak, amely 47 kg-mal (!) csökkenti a saját tömeget a GT kivitelhez képest.

Az autó 20 colos átmérőjű kovácsolt BBS alufelniket kap, amelyekre Michelin Cup 2-es abroncsokat szerelnek, az új kerekek miatt áthangolták a lengéscsillapítókat és a kormányzást is a visszajelzés javítása érdekében. Csak itt választható a Sunlight Yellow sárga szín, amihez sötétkróm díszeket mellékelnek, és van pár feketére fényezett elem is. Az utastérben vörös Alcantara kárpit borítja a kagylóüléseket és a kormányt, és nem hiányozhat a sorszámos plakett sem. Ami nincs: klíma, navigáció, hangszigetelés. A 320 lóerős, 400 Nm-es turbómotorral a Civic Type R Limited Edition 5,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra.

A másik újdonság sokkal hétköznapibb, a szó szoros értelmében, hiszen kicsit visszavesznek a látványos légterelőkből és a felfüggesztés keménységéből is a használhatóság javítása érdekében a Sport Line változatnál. Itt a Racing Blue szín jelenti az újdonságot, illetve a karosszéria alján körbefutó szürke csík. A sötétszürke 19 colos felnikre puhább oldalfalú Michelin Pilot Sports 4S abroncsokat szerelnek, a karosszéria hátuljánál extra hangszigetelést alkalmaznak. Az utastérben a fekete Alcantara kárpitot piros díszvarrással látják el. A Sport Line egyébként ugyanannyiba kerül, mint az alap GT kivitel.

Leginkább versenypályán lehet élvezni az előnyeit a Honda mérnökei által kifejlesztett telemetria-rögzítő berendezésnek, a LogR, ami a fedélzeti érzékelők adatait rögzíti és küldi át a csatlakoztatott okoseszközre. Köridő-mérés mellett a hétköznapok során hasznos vezetőtréning-funkció is van (finom gáz- és fékpedálkezelés osztályzása, energia-visszatermelés figyelése), és mindezt Google-térképre is rá lehet tenni, hogy a sofőr megtudja, hol és milyen módon tudna javítani vezetési stílusán.