Vászontetőt kap az új BMW 8-as kabrióváltozata, amely gombnyomásra 15 másodperc alatt szabadítja fel vagy épp zárja be az utasteret, akár 48 km/órás sebességgel haladva. Négyszemélyes autóról lévén szó szükség esetén előugró (robbanópatronok) bukókeret került a hátsó ülések mögé. Mivel a hátsó szélvédő nincs mindig a helyén, a pótféklámpa a csomagtér peremére került.

A két választható motor eltérő személyiségeket jelent, az 530 lóerős 4,4 literes V8-as biturbó M850i-ként (0-100 km/ra 3,9 s) rögtön megkapja az M Sport csomagot, az elektronikusan vezérelt zárású M sport hátsó differenciálművet, Merino Individual bőrkárpit borítja az üléseit, 12 hangszórós Harman Kardon hifit kap és 20 colos felniken gördül. A 320 lóerős 3,0 literes négyturbós dízellel szerelt 840d (0-100 km/óra 5,2 s) esetén mindez feláras.

Kabrióról lévén szó alapfelszerelés a hátsó ülések fölé helyezhető szélfogó, a napfény-visszaverő technológiával ellátott bőrkárpit, feláras a nyakfűtés. A külső megjelenést Chrome Line vagy M Carbon csomagokkal lehet feldobni, többféle 20 colos felni is rendelkezésre áll. A vászontetős BMW 8-as 2019 márciusában kerül a kereskedésekbe.