Sochauxban új szerelősort telepítettek a kompakt szabadidő-autó érkezése miatt, az üzem már készen van, a próbagyártásra is sort kerítenek már 2016 első negyedévében, a sorozatgyártás azonban csak júniusban indul majd meg. Ennek megfelelően már a Genfi Autószalonon megismerhetjük az itt gyártandó új modellt, amely rögtön kétféle megjelenéssel kerül a szalonokba: az Opel a Meriva egyterűt váltja az új SUV-vel, a Peugeot pedig a 3008-as (és a nálunk nem forgalmazott 4008-as) utódaként vezeti be az újdonságot.

Termékre vár az új gyártósor Sochaux-ban, a Peugeot központi gyárában. Az Opel Meriva is itt készül majd Termékre vár az új gyártósor Sochaux-ban, a Peugeot központi gyárában. Az Opel Meriva is itt készül majd

A franciák EMP2-es padlólemezére épül az autó, ennek megfelelően onnan érkezik a technika is, ami 1,2 és 1,6 literes benzines, és 1,6 literes dízelmotort jelent majd elsőkerékhajtással; az elektromos hátsó tengellyel megvalósítható virtuális összkerékhajtás is, de ennek sorsa egyelőre bizonytalan. A korábbinál kisebb 3008-asnál nem biztos, hogy az ügyfelek megfizetnék a felárat, az Opelnél a Mokka pozícióját gyengítené egy ilyen változat.

Mindkét gyártó kínálatában egyterűt vált az újdonság, amely nagyobb hasmagasságot ad a kedves vásárlónak és hagyományosan elöl felfüggesztett, hátrafelé feltáruló oldalajtókat. Műszakilag a legnagyobb különbség az lesz a két testvérmodell között, hogy a Peugeot egyszerű LED-es fényszórót ad majd felár ellenében, az Opel pedig a saját Mátrix-LED-es lámpáját kínálja majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!