A sport, kaland és túramotorkerékpárok előnyeit egyesíti a fejlesztők szándéka szerint az a BMW Motorrad kínálatából ma még hiányzó motorkerékpár, amelyet a Villa d’Este rendezvényen bemutatott 9cento elnevezésű tanulmány mintáz. Értsd kényelmesen el lehet menni a motorkerékpárral az izgalmas helyekre, ahol aztán lehet élvezni a kanyargást.

Hosszú rugóutakkal rendelkezik a felfüggesztés, kényelmes az üléspozíció, szélvédelem is van. A különösen alacsony tömegű acélvázat karbon-szövettel merevítik, a látható alumínium részeken csak közelről észrevehető, hogy a megmunkálás során keletkező apró csíkok mind az első kerék felé mutatnak.

Az igazi különlegességet azonban nem ez, hanem az ülésrendszer jelenti. Alaphelyzetben egyszemélyes a BMW 9cento, a felül beakasztható, alul mágneses rögzítésű tartóval lehet utasülést, illetve dobozokat illeszteni hozzá. Ilyenkor már nehezebben fekszik a kanyarba a gép, cserébe két embernek biztosít kényelmes utazást. A tanulmány motorkerékpárhoz rögtön motoros kabátokat is készítettek a formatervezők, a Sport és Touring színeiben tér el, egyébként bőr-kevlár keverékből készülnek.