Noha már régóta az arab vásárlók veszik a szuperautókat, egészen mostanáig tartott, amíg eljutott odáig valaki, hogy arab szuperautót alkosson. A W Motors nevű új cég Bejrútban prezentálta terveit a gazdagok és híresek előtt.

Kétféle autóval indítanak, a Hyper-Sport nevű darabból mindössze öt darabot fognak készíteni, ennek legnagyobb különlegessége az lesz, hogy a hátsó LED-es lámpákba valódi gyémántokat is beépítenek. A Super-Sport esetén ilyen rongyrázás nem lesz, de itt fogják például az első, sorozatgyártású autóba épített holografikus kijelzőt használni. Persze annyi esze azért van a céget alapító Ralph R Debbas-nak, hogy mindezt nem a saját mérnökeivel tervezi megvalósítani. Az autók tervezését-gyártását nagynevű európai cégek segítik, úgymint a Magna Steyr Torino, a Studiotorino, illetve a német RUF autógyár. Az első cég a műszaki csemegékért, a középső a formatervezésért, az utolsó meg a gyártásért felel, úgyhogy nem lehet kizárni, hogy szegről-végről a W Motors alkotásai is Porsche technikát használnak, a RUF összes autójához hasonlóan. Többet majd az első prototípusok decemberi bemutatóján tudunk majd meg a Hyper-Sport és Super-Sport nevű alkotásokról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!