A Crosscamp új szereplő a lakóautó-piacon, de nagy hagyományokkal rendelkezik, hiszen az Erwin Hymer Csoport kisbusz-átépítésre létrehozott márkájáról van szó. Az Opel és a Hymer együttműködése nem új keletű, a hetvenes években a Bedford Blitz alapján már kínáltak gyári építésű kemping- és lakóautókat. Most első körben Németországban, de később más piacokon is elérhető lesz majd az Opel Crosscamp Life, ami egyébként pontos mása a Toyota márkakereskedésekben megvásárolható ProAce Verso Crosscamp-nek.

A középső, 4,95 méter hosszú karosszéria alapján készül a kempingautó, amely négy személynek nyújt alvási lehetőséget – a két üléssorban összesen öten utazhatnak. Ketten a hátsó ülésekből kialakítható ágyban alhatnak, ketten a felnyitható tető alatt; a műanyag tetővel együtt is csak 1,99 méter a magasság, tehát – kis odafigyeléssel – mélygarázsokba is be lehet hajtani az autóval. Erről a flexibilitásról le kell mondani a rossz út csomag (199 euró) megrendelésekor, amelynél az IntelliGrip menetstabilizáló mellé 25 mm-rel növelik a hasmagasságot, alsó védőburkolatot és teljes értékű pótkereket is adnak.

Az alapár 41 999 euró – a legolcsóbb Zafira Life-ért 34 780 eurót kérnek Németországban , de számos egyéni extrát lehet választani, de előre összeállított csomagok is vannak. A Crosscamp Life esetén az utastér bal oldalára építik be a konyhát, amely két gázégővel, 10 literes friss- és szürkevíz-tartállyal rendelkezik, hűtőládát hátra vagy/és előre is lehet kérni egyenként 599 euróért, az állófűtés 2199 euró, az elősátor 899 euró, a kerékpártartó 495 (2 db) vagy 629 (3 db) euróba kerül.