Most már nincs szüksége – a vonalakban felismerhető – példaképekre a Kia Ceed-nek, hiszen az első generációval már nevet szerzett magának, sőt, bizonyos tekintetben ő a követendő példa (garancia), így Kovács Miklós és csapata szabadon elkészíthette a második generáció sportos megjelenését.

Kezdetben csak ötajtósként lesz elérhető a modell, a kombi is bemutatkozott ugyan a Genfi Autószalonon, de annak forgalmazása csak később indul, és nem is mondtak róla pontos számokat. Például olyanokat, hogy az ötajtós 5 centivel lett hosszabb, a tengelytávolság annak ellenére maradt 2,65 méter, hogy teljesen új padlólemezre épül az autó. A csomagtér 380 literesre bővült.

Piactól függően öt motorral kínálják majd a Kia Ceed-et, az alapmotor 1,4-es benzines 100 lóerővel, lesz még 1,6-os 130 lóerővel, és 1,6-os közvetlen befecskendezéses benzines 135 lóerővel – utóbbi akár dupla kuplungos váltóval is kérhető. A kisebbik dízel 1,4 literes és 90 lóerős, az 1,6-os dízel 110 é 128 lóerővel kérhető. A normál 1,6-os benzines és az 1,6-os dízel felár ellenében hagyományos, hatfokozatú automatával is kérhető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!