Japánban most kezdték meg a full-hibrid hajtással ellátott Suzuki Swift forgalmazását. Alapvető eltérés az SHVS lágy-hibrid modellhez képest, hogy a Hybrid esetén az AGS elnevezésű, 5 fokozatú robotváltót használják, amelybe az 1,2 literes, 91 LE/118 Nm teljesítményű benzinmotor mellett egy 13,6 LE/30 Nm teljesítményű villanymotor hajt be, a nagy méretű lítium-ion akkumulátor a hátsó ülés alatt kap helyet.

A Suzuki mérnökei úgy készítették el a hangolást, hogy alapvetően a belső égésű motorral gyorsít az autó, majd ha elér egy sebességet, és azt tartani kell csak, akkor lekapcsol a benzinmotor, és a villanymotor viszi az autót. A japán szabványos mérési cikluson 3,1 l/100 km a Suzuki Swift Hybrid fogyasztása, ami a 37 literes benzintartállyal 1193 km-es elméleti hatótávolsággal ruházza fel a kisautót.

SG felszereltséggel 1 668 600 jen (3,96 millió Ft), SL-ként 1 949 400 jen (4,63 millió Ft) az ára a Suzuki Swift Hybridnek, amelyet kívülről az első sárvédőkön és a csomagtérfedélen elhelyezett emblémáról lehet felismerni. Arról most még nincs információ, hogy Európában megvásárolható lesz-e ez a változat, valószínűleg a Frankfurti Autószalonon derülhet ki a válasz erre a kérdésre.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!