maybach2

Úgy tűnik elég sokan kilincseltek a Mercedesnél azzal a problémával, hogy nem találták elég különlegesnek a Mercedes-AMG S 65 Cabriolet-t. A gyár a világszerte 300 darabra limitált Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet piacra dobásával ad nem csattanós, hanem nagyon is diszkrét hangzású választ, hiszen a legnagyobb eltérés a sportos hangolású kiindulási alaphoz képest, hogy az új autóban minden a kényelemről és a nyugalomról szól.
maybach3
Különösen vastag, süppedős padlószőnyegen taposnak az utasok, az üléseken gyémántvarrást és vízesést mintázó perforációt alkalmaztak. A kabin egyéb helyein – a Mercedes formatervezői által megálmodott yachtokkal vonnak párhuzamot, szóval helyénvaló ez a megnevezés – is felbukkan a különleges bőrkárpit, a pohártartó fedelén helyezik el a „1 of 300” feliratot.
maybach4
Túlságosan egyedi igényeik azonban nem lehetnek az autóért 300 000 eurót vagy ennek megfelelő helyi valutát kicsengető vásárlóknak, hiszen csak a gyár által előre összeállított színkombinációkban lehet megvásárolni a vászontetős Maybachot: Zircon vörös karosszéria porcelán és fekete belsővel, Cote d’Azur kék karosszéria porcelán/nyeregbarna belsővel és designo gyémántfehér karosszéria porcelán/yachtkék belsővel. Az utastérben használt bőrkárpitból készített poggyászkészlet is jár az autóhoz, és egy oklevelet is kapnak a tulajdonosok, amelyet személyesen a Daimler konszern vezetője, Dieter Zetsche ír alá.

maybach5
Amíg nagy gonddal és odafigyeléssel alakítják át az utasteret, a technikához már nem nyúlnak, tehát a 6,0 literes lökettérfogatú, biturbó V12-es teljesítménye 630 LE/1000 Nm, ami 4,1 másodperces 100-as sprintet és elektronikusan korlátozott 250 km/h-s csúcssebességet tesz lehetővé. Aki ennél gyorsabban akar száguldani, az majd vesz mellé egy Mercedes-AMG S 65 Cabriolet-t – megengedheti magának ezt a luxust…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!