A ralikrossz-világbajnokságban induló Ken Block idén a Ford aktuális üdvöskéjével, a Focus RS-sel áll rajthoz, egészen pontosan a 600 lóerős 2,0 literes turbómotorral rendelkező Focus RSRX versenyautó-változatával. Ez játssza a főszerepet a legújabb, 9. Gymkhana videóban is.

Ezúttal jobb híján Buffalo egyik elővárosa, egy klasszikus rozsdaövezet a helyszín, ahol bátran füstöli az abroncsokat a versenyautó. Eredetileg a Forza Horizon 3-as játékkal kötöttek szerződést, és ahhoz hasonlóan Ausztrália (Sydney belvárosa és a kikötő) lett volna a helyszín, de az ottani hatóságok mindent megtettek a forgatás megakadályozására, úgyhogy inkább otthon dolgozott a stáb. A Focus RSRX egyébként kevesebb, mint 2 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 km/h-ra gyorsulni, szóval még egy F1-es versenyautót is lerajtol. Itt most nem az egyenes vonalú gyorsuláson van a lényeg…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!