Már harminc éve van óriási méretű luxusautója a Hyundainak, az egykoron egyszerű Mitsubishi-licenszből mára saját fejlesztésű autók lettek. Ezek közül az immár második generációjánál tartó Genesis nevű nagyautó volt a legnépszerűbb, olyannyira, hogy ennek a nevét választották ki a most életre hívott almárka nevének.

Az első autó az Equust váltó G90-es lesz, amelynek december 9-én lesz a bemutatója, de már ez előtt elkezdték gyűjteni a megrendeléseket, és az első nap már 4342-en vásároltak ilyet úgy, hogy még nem is látták még az autót – legfeljebb csak az itt látható, álcázatlan kémfotókat -, ami meghaladja az összes eddigi Equus vagy Genesis népszerűségét, és az is nagy eredmény, hogy a vásárlók több mint 60 százaléka magánszemély. A jelenleg Genesis néven megvásárolható limuzint G80-asként fogják forgalmazni azt követően, hogy világszerte bevezetik az új márkát, 2020-ig bezárólag összesen hat modell lesz majd a márka kínálatában.

A Genesis G90-es három erőforrással lesz választható, az alapmotor egy 3,8 literes szívó V6-os, lesz még egy 3,3 literes V6-os biturbó és a csúcsot egy 5,0 literes V8-as jelent. Ebben az autóban debütál a Hyundai által kifejlesztett részben robotautó-technológia, amely bizonyos körülmények között a vezető közbeavatkozása nélkül képes vezetni az autót – nem csak dugóban, de autópályán is.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!