Új funkcióval bővül 2018-tól kezdve a Dodge Charger rendőrautó Officer Protection Package nevű védelmi csomagja, amely az álló autóban várakozó rendőrt figyelmezteti arra, ha hátulról közelednek a járművéhez. A parkolóradar, a hátsó keresztirányú forgalmat figyelő rendszer érzékelői, illetve a tolatókamera képének számítógépes elemzésével (a gyalogosfelismerő szoftver dolgozik itt is) veszi észre a járőrautóhoz hátulról közelítő embert, ha a kormányon lévő Aux1 kapcsoló megnyomásával aktiválja ezt a funkciót a rendőr.

Alapból hangjelzést ad az autó és a tolatókamera képét megjeleníti a középkonzolon, a többi reakciót egyedileg lehet beállítani: bezárja az ajtókat, felhúzza az ablakokat az elektronika, felkapcsolja a tolatólámpát és a hátsó világítást. Ez nem tűnik soknak, de pár másodperccel több ideje van reagálni az autóban ülő rendőrnek. Elsőként a 2017-es Dodge Charger Pursuit rendőrautón lesz elérhető a bűnözőfelismerő, 2018-tól az összes Dodge rendőrautónál felár nélküli extraként lesz választható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!