A Féktelenül filmek utolsó részéből ismerhetik az autórajongók a kanadai Conquest Motors Knight XV nevű járművét, amely egy meglehetősen ronda megjelenéssel, de páncélozott utastérrel megáldott jármű. Most, négy év után eljutottak odáig, hogy felismerjék: Észak-Amerikában nem létszükséglet a katonai szintű páncélozás, ezért elkészítették az extra védelem nélküli változatot Evade néven. Eből az alkalomból egyébként a részleteken is módosítottak, és állításuk szerint szebb lett az autó. Hát ezzel a kijelentéssel azért még lehet vitatkozni.

A jármű alapját továbbra is a Ford F-550-es kisteherautó alváza adja, ennek megfelelően a vásárlók 6,2 literes, 390 lóerős benzines (E86) V8-as vagy 6,7 literes, 405 lóerős V8-as turbódízel közül választhatnak. Utóbbi jobban illik a Conquest Evade-hez, hiszen 1100 Nm a maximális nyomatéka, és ugyan könnyebb lett az elődjénél, de hát a Knight XV 5,9 tonnájából kiveszünk vagy másfelet, még mindig 4,4 tonna marad…

Persze a kedves ügyfélnek mélyen a zsebébe kell nyúlnia, a Conquest Evade indulóára 579 000 USD, amiért természetesen luxus-felszereltségű, a Knight XV-nél tágasabb belső teret kap az autó, hiszen vékonyabbak lettek a falak. Egyelőre még csak a prototípussal készültek el, de még az idén ősszel átadják az első Evade-et a megrendelőjének.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!