A német autógyártóknál vannak nagy hagyományai a gyári építésű lakóautóknak, a Mazda eddig csak az 1995-2005 között kínált Bongo Friendee nevű lakóautót kínálta. Most azonban újfajta megoldást dolgozott ki, a CX-5-ös szabadidő-autóból készített lakóautót.

Az egész átalakítás lényege egy, a gyári tetősínekhez csatlakoztatható, felnyitható fedelű doboz, amely két ember számára kínál fekvőhelyet, egészen pontosan 1800 mm hosszon és 900 mm szélességben. Felnyitás után egy háló védi az itt alvókat a külvilágtól, tehát megfelelő időjárás is kell a használathoz. A bejutásra egyébként a gyári tetőablakot kell használni.

A Mazda szerint egyébként az üléseket a padlóba döntve még két kényelmes fekhely alakítható ki a szabadidő-autó belsejében, de ezeket annyiból fenntartással kell kezelni, hogy ha itt is alszanak, akkor a csomagok tárolását az autón kívül kell megoldani. A felnyitható tetődobozzal szerelt Mazda CX-5-ös magassága is csak 1790 mm, azaz gond nélkül tud a mélygarázsokban közlekedni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!