Fotó: Török János

A kíváncsiaknak – akadtak bőven, több ezren az útvonal mentén – nem mindennapi látványosságban volt részük: 400 motorkerékpárt és 192 kamiont csodálhattak meg, utóbbiak között a legendás amerikai csőrösökkel. Ágoston Attila főszervező, pár kamion büszke tulajdonosa – az egyik Freightliner már két, hazánkban forgatott amerikai filmben is szerepelt – röviden úgy kommentálta az eseményeket: – Jó a hangulat, jó az idő, jó minden!

A „jó minden” a nyárias meleggel és a járműcsodákkal a támaszpontra, a szegedi, dorozsmai Sziksósfürdőre visszatérve is folytatódott különböző versenyekkel, vetélkedőkkel. Óriási gumikat emelgettek az igazán erősek (vagy akik annak érezték magukat), volt motorhang-szépségverseny (egyenként bőgették a gépeket, nagy sikere volt egy 1450 köbcentisnek), de még többek között sörivásban, kötélhúzásban, kamionhúzásban, terepügyességi versenyben is összemérhették erejüket, felkészültségüket a vállalkozókedvűek.

A napot koncertek zárták, és ezzel véget is ért a kamionos és motoros találkozó. A mindig rendkívül népszerű gyorsulási verseny ugyanis – mint arról már szombati lapunkban beszámoltunk – helyszín hiányában elmarad, a Huszár Mátyás rakpartot nem kapták meg a lebonyolításhoz a szervezők.