Az M-Sport nevű vállalkozás a Ford Fiesta WRC autók építésével és versenyeztetésével foglalkozik, de most gyökeresen más autót vett kezelésbe, igaz, a stílus változatlan az általuk készített Transit Custom haszonjárműnél.

Eibach rugók és lengéscsillapítók segítségével csökkentik a hasmagasságot, 18 OZ Racing felnik és Michelin abroncs teszik teljessé a futóműtuningot. Az utastérben kék színű biztonsági övek, és sportos karimával rendelkező kormánykerék jelenti a változást. A karosszériánál új lökhárítók, nagy méretű tetőspoiler és a hátsó lökhárítóban végződő kipufogó segítik felismerni a gyári SportVan-nál is sportosabb Transitot.

Hogy a kavarás még nagyobb legyen, a járművet a Van Sport néven életre hívott vállalkozáson keresztül értékesítik limitált darabszámban – utóbbiról egy sorszámozott jelvény is árulkodik. Egy- vagy két üléssorral rendelkező dobozos Customokat építenek csak át a Fiesta WRC mintájára, később várhatóan más Transit és Tourneo modellekhez is elérhetőek lesznek  átalakítások.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!