Amíg Dubaiban szuperautókat vásárol a rendőrség, Finnországban meg most állítanak szolgálatba egy Mercedes CLS Shooting Brake-et, Új-Delhiben épp arról van szó, hogy a Tata Nanót rendszeresítik. A prototípust az India International Security Expo-n mutatták be, ahol a kiállítást megnyitó belügyminiszter leplezte azt le.

Nem a klasszikus járőrfeladatok ellátására szolgálna az autó, hanem annál a speciális egységnél szolgálna, ahol női rendőrök szolgálnak kifejezetten azzal a céllal, hogy nőkön és gyermekeken segítsenek. Ennek megfelelően a fényhídon és a matricákon kívül a normálnál bővebb tartalmú elsősegély-készlet van a fedélzeten.

Az autót elkészítő (jelenleg is rendőrautók átalakításával foglalkozó) Grand nevű cég saját bevallása szerint havi 200 Tata Nano rendőrautót képes gyártani. A fejlesztésnél az volt a legnagyobb feladat, hogy a fényhíd és a sziréna extra terhelést jelent a minimálautó minimál-elektromos rendszere számára, ezért új 80 W-os erősítőket kellett tervezni és néhány új elektromos kábelt is be kellett húzni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!