Kérdéses, mennyi gyakorlati haszna van annak, hogy a Fomm nevű japán cég által megálmodott Concept One elnevezésű, elektromos hajtású mini úszik a vízen – ilyenkor vízsugaras hajtómű segítségével lehet irányítani.

Kérdés, ki az aki önszántából belehajt mondjuk egy megáradt folyóba, ha pedig a Japánt nemrég sújtó szökőárból indulunk ki, nem valószínű, hogy épségben túléli a hatalmas energiával és tempóval támadó első hullámot a kis jármű. Az alkotók egyébként nem kétéltűt készítettek, a jármű ugyan úszik a vízen és bizonyos mértékig manőverezhető is, de minden egyes merülést követően szervizlátogatásra szorul.

Mindössze 460 kg a Fomm Concept One tömege, az aprócska, 2,5 méter hosszú és 1,3 méter széles karosszériába egyébként négy ülőhelyet préseltek. Aszfalton az első kerekeket hajtó elektromotorok segítségével halad előre a jármű, mindkét keréknek van egy-egy hajtómotorja 7 lóerő/280 Nm teljesítménnyel. A sofőr egyébként motorkerékpárokra hasonlító kezelőszervvel irányíthatja az akkumulátoros-elektromos apróságot, amelyről egyelőre még a kitalálói se tudják, megvalósul-e valaha.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!