Az indiai villanyautó-vásárlók is élvezhetik annak az előnyét, hogy a Tata Motors tulajdonában van a Jaguar Land Rover konszern, hiszen a Nexon EV villanyautóhoz elérhető a brit gyártó által kifejlesztett, csuklón viselhető jeladó, amivel a slusszkulcsot lehet kiváltani. ZipDrive fantázianéven fut a Tata Motors legújabb elektromos hajtása, amibe a villanymotor (129 LE/245 Nm), a folyadékhűtésű akkumulátor (30,2 kWh) és a teljesítményelektronika is beletartozik.

Villámtöltéssel 60 perc alatt lehet elérni a 80%-os töltöttségi szintet, sima konnektorról (15 A) a 20%-ról 100%-ra töltés időszükséglete 8-9 óra; teljesen feltöltött akkumulátorral több mint 300 km a hatótávolság az indiai szabvány szerint. A 60 km/órás tempót 4,6 másodperc alatt éri el a Nexon EV, a 0-100 km/óra sprint 9,9 másodpercig tart. A Tata Motors egyébként nem csak az akkumulátorra, hanem az egész autóra 8 év/160 000 km garanciát vállal, mindezt úgy meri bevállalni, hogy a prototípusokkal több mint 1 millió km-t tettek meg a mérnökök India-szerte.

Global Unveil of Nexon EV – India’s Own Electric SUV

The wait is over as we showcase Nexon EV – India’s Own Electric SUV powered by Ziptron, to the world. Watch the video now to witness the birth story of TATA Motors' Electric SUV.

Közzétette: Tata Motors Electric Mobility – 2019. december 18., szerda