Európából ugyan kivonul a Chevrolet, de a világ többi részén még igyekszik a lehető legnagyobb piaci részesedést kiharcolni magának. Ennek köszönhető, hogy a második generáció érkezésével párhuzamosan nem szüntetik be az első Cruze gyártását, hanem egy alapos modellfrissítéssel adnak neki második életet.

Ezúttal nem csak a műanyag-elemekhez nyúlnak, mint az első frissítésnél, hanem a teljes, A oszlop előtti részt lecserélik. Új a fényszórók formája, megnövelték a hűtőrács méretét is, a LED-es menetfény a ködlámpa helyére került. Korábban már lefényképezték az újdonságot álca nélkül, de csak az itt látható képeken lehet az orr változását jól érzékelni. Az utastérben nagy újdonság nincs, de ránézésre megszabadultak a felnyitható előlapos rádiótól.

Hátul a legnagyobb változás, hogy a rendszámtábla a csomagtérfedélről a lökhárítóba költözött, ezen kívül a lámpák körvonala is megváltozott. A formai megújuláson kívül más újdonság nem nagyon várható az autónál, az új generációs Ecotec motorokat – 1,5 literes, 113 lóerős szívó és 150 lóerős, 1,4 literes turbó – a második generációs autónak tartogatják, az itt látható Chevrolet Cruze az 1,6 és 1,8 literes négyhengeresekkel folytatja tovább.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!