Régen Franciaország mellett Bulgáriában, Brazíliában és Mexikóban készültek Alpine sportkocsik. Ez utóbbiak a mexikói DINA (Diesel Nacional) és az Alpine nevek összevonásából származó Dinalpin nevet viselték. Ennek stílusában, de a Renaulttól teljesen függetlenül kívánják most feltámasztani a sportkocsit.

A Project SST-77 néven futó autóépítést Miguel Jimenez vezeti, aki „kis köbcentis, alacsony tömegű, mozgékony és gyors” autót szeretne látni a folyamat végén, amely nem hétköznapi módon halad.

Először is elkészítik a Alejandro Castaneda által készített vázlatok alapján az üvegszálas műanyag karosszériát, amit majd a Auto Design México csapata tölt meg műszaki tartalommal. Utóbbival kapcsolatban semmilyen részlet nem ismert, ahogy menetrend sincs jelen állapotban – amint az egyes részfeladatokat befejezik, akkor indul majd a következő. Szigorúan kis sorozatú gyártásról van szó az SST-77 esetén, ami így egészen biztosan nem lesz a Renault által feltámasztott Alpine márkának ellenfele a piacon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!