Mostanáig úgy volt, hogy a Honda prémiummárkája, az Acura forgalmazta az európai Accordot TSX néven az Egyesült Államokban. Ettől a típustól hamarosan búcsúznak, és a helyét az itt látható TLX tanulmányból készített szériaautó veszi majd át.

Lényegében változtatások nélkül kerül majd sorozatgyártásba a kocsi, nemcsak a LED-es fényszórók, de még az itt látható, 20 colos felni is elérhető lesz majd az autóhoz – utóbbi felár ellenében -, amely a jövő évi bemutatóig belső teret is kap majd. A látványos, lépcsős hátú karosszéria alatt egyébként az a padlólemez rejtőzik, amely az Acura RL-RLX (nálunk a már nem forgalmazott Honda Legend) alatt szolgál, a tengelytáv változatlanul 2776 mm, ahhoz képest azonban 9,6 centivel rövidebb a felépítmény.

A Honda egyébként nem hagyja változatlanul a technikát, az alapmotornak szánt 2,4 literes négyhengereshez fejlesztenek egy 8 fokozatú dupla kuplungos váltót, a 3,5 literes V6-oshoz 9 fokozatú automatát készítenek, és továbbfejlesztett SH-AWD összkerékhajtást. Az biztosnak látszik, hogy ez az autó nem az európai Honda Accord tengerentúli testvére, de azért a technika egy része (különösen a sokfokozatú automatikus váltók) megjelenése mifelénk is várható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!