Amíg a sorozatgyártáshoz (sajnos ránézésre nem is annyira) közeli tanulmányként szerepel a Subaru Legacy új generációja, Levorg tanulmányban lényegében már a végleges kombit ismerhetjük meg.

Legalábbis ez derül ki a Levorg tanulmány nevének megfejtéséből, ami a LEgacy reVOlution touriNG szavak betűinek összeolvadása. Maga az autó egy subarus mércével nézve meglepően jól kinéző autó, erősen domborodik a hátsó sárvédő és elől se spóroltak a lemezhullámokkal a tervezők. A karosszéria hossza 4690 mm, a szélesség  1780 mm a magasság 1485 mm, a tengelytávolság 2650 mm – fél számmal nagyobb a mostani Imprezánál és nagyjából ennyivel kisebb is a jelenlegi Legacynál.

Jövő tavasszal, Japánban indul majd meg a Levorg alapú szériaautó forgalmazása, kezdetben két új fejlesztésű benzinmotor lesz választható. Az 1,6-os turbós boxer 170 lóerős, a 2,0 literes turbós boxer 300 lóerős, mindkettőnél alapfelszerelés az összkerékhajtás és a fokozatmentes automatikus váltó. A Subaru továbbfejlesztett elektronikus biztonsági rendszerei szériában ott lesznek a fedélzeten.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!