Úgy gondolták a Renault brazil fejlesztőközpontjában dolgozó formatervezői, hogy a Duster nevű szabadidő-autóban hatalmas lehetőségek rejtőznek, amit a SÃo Paolói Autószalonon bemutatott Renault DCross nevű tanulmánnyal bizonyítottak be.

Igen karakteres megjelenést kölcsönöz az autónak, hogy a fényezetlen fekete műanyag borítás a hátsó sárvédőket is takarja egészen a tetőig, és ehhez illeszkedik a csomagtér-fedél is. A szabadon maradt fém részeken méregzöld metálfényt használtak a megfelelő kontraszt elérése érdekében. Ennyivel azonban nem elégedtek meg, hanem egy sokkal futurisztikusabb hűtőrácsot, fényszórókat és első lökhárítót is készítettek, és tejüvegre cserélték a hátsó lámpák burkolatát is. A csomagtér nagyobb lett ugyan a pótkerék száműzésével, de kevésbé praktikus a tetőlemez közepén elhelyezett ötödik kerék, hiszen elég nehezen lehet hozzáférni. A Renault Duster 2,0 literes benzinmotorjához és a hajtáslánchoz nem nyúltak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!