Egy év szünet után ismét Egerben kezdődött a Rali Országos Bajnokság. A verseny a Szlovák Bajnokság futama is volt egyben, így a küzdelem a magyar, szlovák, cseh és lengyel párosok részvételével zajlott. Az esemény a péntek este megtartott ünnepélyes rajtceremóniával kezdődött, a résztvevők pedig szombat és vasárnap délután mérkőztek egymással. A címvédő Kazár Miklós ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta és megnyerte az évadnyitó összecsapást.

A Citroen Xsara WRC-t kormányzó pilóta már a második gyorsasági szakaszon magához ragadta a vezetést és nem is engedte ki a kezéből a verseny végéig. Kazár mellett a gyöngyösi származású Szőke Tamás foglalt helyet a navigátori ülésben. A második helyért végig óriási küzdelem folyt a Herczig Norbert, Bacigál Igor és a Jaroslav Melichárek, Erik Melichárek páros között. Az előbbi duó nem csak azzal vétette észre magát, hogy Kazárékon kívül csak ők tudtak gyorsasági szakaszt nyerni, hanem azzal is, hogy sötétben ők bizonyultak a leggyorsabbaknak. A párharcban végül a Skoda Fabia S2000-rel versenyző Herczigék kerekedtek felül a Citroen C4 WRC-vel versengő szlovák párossal szemben. A negyedik hely sorsa is csupán az utolsó kilométereken dőlt el. Ezt a végül a jól hajrázó Gregorz Grzyb, Robert Hundla kettős kaparintotta meg Botka Dávid, Mihalik Péter, illetve a Bútor Róbert, Tóth Imre kettős előtt.

A versenyen két baleset történt. Az első során egy Rally2-es páros a siroki célban csapódott bele az előttük álló autóba és közben elsodortak négy sportbírót. Egyikük lágyéktájú sérüléseket, másikuk pedig medencetörést szenvedett. Sérülésük nem életveszélyes. A második baleset szintén egy Rally2-es párossal történt, amely duó fékhiba miatt a partoldalnak ütközött, és szintén a kórházban fejezte be a versenyt. Az évszakhoz képest hideg és nedves idő ellenére rengeteg néző állta körbe az Eger környéki pályákat. Az eseményt figyelemmel kísérők száma még a versenyzőket is meglepte.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!