A Goodwood FoS rendezvényen kezdődik meg az Aston Martin DB9-es hattyúdala, ahol először lesz megcsodálható a GT változat, amely az ebben a karosszériában eddig példa nélküli, 547 lóerős teljesítménnyel kapja meg a 6,0 literes, V12-es szívómotort. Aki ilyet akar, az siessen, mert jövőre már bemutatkozik az utód, ami a hírek szerint turbós erőforrásra vált…

Pörgős az erőforrás, hiszen az 547 lóerőt 6750/perces fordulaton tudja, a 620 Nm-es maximális nyomaték 5500/percnél mérhető. Csak a Touchtronic II-es hatfokozatú automatikus váltóval adják a GT-t, amely 4,5 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás sebességre, és akár 295 km/órával is száguldhat ha a körülmények megengedik. A nagy teljesítményű motor mellett azt is fontosnak tartják, hogy itt mutatkozik be az AMi II elnevezésű, új fejlesztésű érintőképernyős fejegység, ami az átdolgozott menürendszerrel és az új hardverrel a korábbinál egyszerűbb használatot tesz lehetővé. Nem is beszélve a bluetooth-audió lejátszásról, a szabadon választható háttérképről, a szöveges üzenet felolvasásról, vagy az Egyesült Államokban a műholdas rádió vételről.

Kicsi, de annál nagyobb számban jelen lévő jelvények, feketére fényezett spoilerélek, módosított első-hátsó lámpák és egyedi megjelenésű 20 colos felnik különböztetik meg az Aston Martin DB9 GT-t a hétköznapi társaitól, némi felár ellenében pedig karbon-csomag is kérhető, amelynél máég a hátsó lámpán belülre is jut a koromfekete anyagból. Az utastérben a GT felirat olvasható a háttámlán, a kupé alcantara kormányt kap, a vászontetős modell marad a normál bőrnél.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!