Ha van 3D-nyomtatója (vagy legalább egy órára hozzáférése), akkor készíthet magának kicsinyített Škoda Octavia, Octavia Combi vagy Enyaq Coupé autót. Mindez annak köszönhető, hogy amikor a digitális tartalmakért felelős Pavel Brendl és csapata az új Octavia konfigurátorát készítette, elgondolkozott azon, mit lehetne még kezdeni az adathalmazzal. Például 3D-nyomtatáshoz lehet azt felhasználni.

Először a felfrissített Škoda Octavia és Octavia Combi tervei lettek elérhetőek a Printables oldalán, de idő közben már az Enyaq Coupé is választható, és folyamatosan tölti fel a cseh gyár a többi modelljének terveit is. Lesz 1:72-es méretarányú – kb. 1 óra alatt elkészíthető – és részletesebb, több mint 12 órán keresztül készülő 1:24-es méretarányú változat is forgó kerekekkel.

A tervek elkészítésében aztán a 3D-nyomtatással foglalkozó Prusa Research is segített a gyárnak, akikkel azért voltak kapcsolatban, mert folyik annak előkészítése, hogy a gyári tárolókat otthon nyomtatott elemekkel a saját igényeikhez alakíthassák a Škoda-tulajdonosok. Utóbbival kapcsolatban hamarosan újabb híradásra lehet számítani.