Nincs még egy olyan ország a világon, amely olyan büszkén hirdetné a szólás szabadságát, mint az Egyesült Államok. Most viszont mégis azért tartóztattak le egy férfit, mert a rendőrnek nem tetszett az, ami az autó tulaja szerint vicces…

Az Egyesült Államokban, Floridában egy matrica miatt került börtönbe egy 23 éves férfi, Dillon Shane Webb a Lake City Reporter beszámolója szerint.

Az egész úgy kezdődött, hogy egy floridai rendőr kiszúrta az egyik autópályán haladva Webb autóját, amelynek lökhárítóján egy matrica szerepelt, az alábbi felirattal: „I eat ass”, ami a legszebb magyar fordításban is annyit jelent: „S.gget nyalok”.

Sok értelme persze nincs, de Webb szerint vicces volt a felirat, ezért is rakta ki a kocsijára. És azért legyünk őszinték, ennél sokkal druvább feliratokat is láttunk már autókon.

A matricát 5 dollárért lehet megvásárolni az interneten, és viszik, mint a cukrot… (Fotó: Twitter)

Mindenesetre a rendőrnek nagyon bántotta a szemét, és kérte a kocsi tulaját, szedje le a matricát vagy legalább ragasszon le belőle egy betűt. Az indok az volt, hogy ha gyerekek látják majd ezt meg, szegény anyukáknak és apukáknak kell elmagyarázni nekik, mit is jelent a felirat.

Webb viszont ragaszkodott ahhoz, hogy semmi illegálisat nem csinált, így nem szedi le a matricát. Itt lett elege a rendőrnek az egészből, és tartóztatta le a férfit.

És ami a legérdekesebb az egészben, bár Webb a szólásszabadságra hivatkozva továbbra is ártatlannak vallja magát, a két legutóbb jegyzett hasonló esetben elítélték az obszcén matricát felragasztó autóst az Egyesült Államokban…